دوفرشته آسمانی

دوفرشته آسمانی

مرجع نمونه سوالات ونرم افزارهای آموزشی دبستان
دوفرشته آسمانی

دوفرشته آسمانی

مرجع نمونه سوالات ونرم افزارهای آموزشی دبستان

راهنمای تجهیز مدارس

راه‌حل‌های پیشنهادی برای تجهیز هر مقطع آموزشی


کلاس الکترونیکی برای تمام مقاطع
 
 برای همه مقاطع تحصیلی پیشنهاد می‌شود که در مدارس حداقل یک کلاس الکترونیکی وجود داشته باشد. کلاس الکترونیکی شامل یک دستگاه دیتاپروژکتور، پرده نمایش (در حالت پیشرفته‌تر برد هوشمند) و یک دستگاه کامپیوتر (Thin-Client  نوع دوم ، PC یا نوت‌بوک یاmini PC) خواهد بود. در این کلاس معلم بجای استفاده از وایت‌برد معمولی، از این تجهیزات برای تدریس استفاده خواهد کرد. علاوه بر این بهتر است در هر مدرسه حداقل یک کارگاه کامپیوتر وجود داشته باشد تا دانش‌آموزان کلاس‌های مختلف از آن استفاده کنند. راه‌حل‌های پیشنهادی برای کارگاه کامپیوتر مدارس در ادامه مطرح شده است.

 
تیپ‌های مختلف پیشنهادی برای کلاس الکترونیکی به صورت زیر است:

 
استفاده از دیتاپروژکتور و پرده نمایش و کامپیوتر
استفاده از دیتاپروژکتور ،‌ کیت هوشمندساز و پرده نمایش و کامپیوتر
استفاده از دیتاپروژکتور و برد هوشمند
استفاده از تلویزیون لمسی

 
در مورد تمامی تجهیزات لازم است بحث نگهداری و پشتیبانی مورد توجه قرار گیرد. چنانچه در مناطق خاص نیروی متخصص برای پشتیبانی تجهیزات خاصی موجود نیست یا به هر دلیل دیگری امکان نگهداری و پشتیبانی قطعات وجود ندارد، لازم است با تجهیزات جایگزین این امکان فراهم شود.

 
5-2- مقطع ابتدایی

برای مقاطع ابتدایی،استفاده از Thin-client ‌ نوع اول (Zero-Client یا (Access Terminal پیشنهاد می‌شود. در کلاس الکترونیکی مقطع ابتدایی توصیه می‌شود بجای استفاده از برد هوشمند، از کیت هوشمندساز برد استفاده شود تا قابل نگهداری باشد.
 

5-3- راهنمایی و دبیرستان

در مقاطع راهنمایی و دبیرستان از نرم‌افزارهای تخصصی که احتیاج به پردازش بالایی دارد استفاده نمی‌شود، به همین دلیل از thin-clientنوع دوم استفاده می‌کنیم که در عین حال که مصرف انرژی کمتری دارد نیاز را مرتفع می‌سازد.

 
5-4- هنرستان کاردانش و فنی حرفه‌ای و تربیت معلم

در مقاطع هنرستان و فنی‌ حرفه ای به‌ دلیل کار با نرم‌افزارهای تخصصی و احتیاج به کامپیوتر با مشخصات فنی بالا،‌ کامپیوتر PC‌ توصیه می‌شود چون امکان تعویض قطعات و ارتقای مشخصات آن به راحتی فراهم است و نیروی پشتیبان برای آن در هر مکانی وجود دارد.

 
5-5- ادارات مناطق و حوزه ستادی

در ادارات مناطق و حوزه ستادی معمولا کار حرفه‌ای که نیاز به مشخصات فنی بالا داشته باشد انجام نمی‌شود و لذا برای آنها Thin-Clientنوع دوم گزینه مناسبی است. البته برای مواردی که باید سیستم بصورت مجزا به پرینتر، اسکنر یا تجهیزات دیگر مجهز شود بهتر است از PC مستقل استفاده شود.


5-6- مدارس عشایری

در مدارس عشایری بدلیل عدم استقرار در مکان مشخص و ثابت، امکان استفاده از تجهیزات ثابت مثل Thin-Clientنوع دوم یا PC وجود ندارد. برای این مدارس استفاده از نوت بوک وtablet-PCمناسب است. برای مقاطع هنرستان و فنی حرفه‌ای به دلیل استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی، استفاده از نوت بوک توصیه می‌شود. برای دیگر مقاطع، تبلتو نوت‌بوک با مشخصات فنی پایینتر هم جوابگوی نیاز خواهد بود. در مدارس عشایری استفاده از کیت هوشمندساز، بجای برد هوشمند توصیه می‌شود.


5-7- کلاس پایه ششم ابتدایی

 
با توجه به ایجاد دو درس با محتوای متفاوت به نامهای «کار و فناوری» و «تفکر و پژوهش»، کلاس‌های پایه ششم ابتدایی،برای این مقطع الگوی سخت افزار کلاس‌های یکم تا پنجم ابتدایی مناسب نیست. محتوای کتاب «کار و فناوری» استفاده از PC را هم برای معلم و هم برای دانش‌آموز ایجاب می‌کند. لذا لازم است تمام کلاس‌های پایه ششم از کارگاه رایانه متصل به اینترانت ملی نیز بهره‌مند باشند. بعلاوه بدلیل معرفی مبانی سخت‌افزار، وجود چاپگر نیز برای این کلاس‌ها ضروری است.

 
5-8- مدارس قرآنی

 
برای ترویج مفاهیم قرآنی در این مدارس نیازمندی‌ها بیشتر معطوف به نرم‎‌افزارهای ویژه است تا سخت‌افزار. بنابراین برای این مدارس نیز کلاس الکترونیکی پیشنهاد می‌شود.اما در عین حال استفاده از زنگ هوشمند قرآنی و قلم قرآنی مفید خواهد بود. البته استفاده این دو سخت‌افزار ضروری نیست اما در صورت بکار رفتن در تسریع یادگیری مفاهیم قرآنی و نیز جذابیت آنها تاثیر مثبتی خواهد داشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد