دوفرشته آسمانی

دوفرشته آسمانی

مرجع نمونه سوالات ونرم افزارهای آموزشی دبستان
دوفرشته آسمانی

دوفرشته آسمانی

مرجع نمونه سوالات ونرم افزارهای آموزشی دبستان

سفرهای تابستانی من ( محمدجواد ) سفرنامه دوم ( اردبیل ، سرعین ، تبریز ، هشترود )1392

سفرهای تابستانی من ( محمدجواد ) سفرنامه دوم ( اردبیل ، سرعین ، تبریز ، هشترود )1392






برای بازدید و تماشای تصاویر به ادامه مطلب سری بزنید
 
**************************************************
 
آرامگاه شیخ صفی الدین اسحاق اردبیلی






بناهای آرامگاه بقعه شیخ صفی الدین اسحاق اردبیلی، یکی از مجموعه های مجلل عصر صفویان در شهر اردبیل به شمار می رود و به عنوان آرامگاه شهریاران و شاهزادگان صفوی و برخی از علمای آن عصر در هنر مذهبی ایران از اعتبار ویژه ای برخوردار است.
بنای این مجموعه از زیباترین آثار تاریخی – اسلامی ایران در عصر صفوی و به عبارتی گالری هنر صفویان در شهر اردبیل می باشد .
آرامگاه های عصر صفوی مشتمل بر بناهای جانبی و حیاط های مجاور و در امتداد هم بوده است اما آنچه امروز از این مجموعه باقی مانده شامل بخش های مربوط به مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی معروف به گنبد الله الله، آرامگاه شاه اسماعیل اول ، آرامگاه معیدالدین محمد، معروف به حرم خانه ، عمارت چینی خانه ، مسجد جنت سرا ، تالار دارالحفاظ ، دارالحدیث یا طاق متولی ، صحن اصلی، محوطه شهیدگاه،خانقاه یا چله خانه ، حیات پیش خوان و حیات باغ می باشد .



****************************************************


سرعین





سرعین شهری کوچک در ۳۰ کیلومتری غرب اردبیل و مرکز شهرستان سرعین است. این شهر به علت چشمه‌های آبگرم فراوان شهرت دارد و یکی از مناطق گردشگری در استان اردبیل است.

شهر سرعین در ۰۴/۴۸ درجه طول شرقی و ۰۹/۳۸ درجه عرض شمالی با مساحتی بیش از ۱۲۸۰۰۰۰ متر مربع در ۲۸ کیلومتری غرب شهر اردبیل قرار دارد. ارتفاع متوسط شهر از سطح دریا ۱۶۵۰ متر می‌باشد.


سرعین دارای دهها چشمه آب گرم معدنی می‌باشد که از کوه سبلان سرچشمه می‌گیرند.


گاومیش گلی (این مجتمع به صورت سنتی است و چشمه‌ها مستقیماً در محل استخر وجود دارند)
بش باجیلار (بش باجیلار در زبان آذری به معنای ۵ خواهران است)
مجتمع آب درمانی سبلان (این مجتمع به صورت مکانیزه و مجزا برای خانم‌ها و آقایان در طول روز و تا ساعت ۱۱ شب سرویس دهی دارد)
آبگرم ژنرال
آبگرم پهنلو
قهوه سویی
ساری سو
آبدرمانی شفا
قره سو
ایرانیان (این مجتمع به صورت کاملاً مجهز است)
چشمه ابگرم دالار



**********************************************************


مقبره الشعرای تبریز








مقبره الشعرای تبریز در خیابان ثقه الاسلام و در ضلع شمالی بقعه سید حمزه واقع است. بنای یابود زیبایی با تأسیسات توریستی به نام مقبر الشعرا در این محل ایجاد گردیده که آرامگاه یکی از بزرگترین شاعران معاصر کشورمان (شهریار) در این محل قرار دارد.
در ماخذ و منابع، از مقبره الشعرا؛ تا قبل از قرن هشتم نامی برده نشده و قدیمی ترین تذکره فارسی، یعنی لباب الالباب محمد عوفی که ظاهرا در سنه 618 تالیف شده و شرح حال شاعران قرن ششم مانند خاقانی و ظهیر را که در مقبره الشعرا دفن شده اند، نگاشته است، نامی از مقبره الشعرا نبرده و از این روی، قدیمی ترین کتابی که نام مقبره الشعرای سرخاب را به صراحت دارد "نزهه القلوب" حمدلله مستوفی است که در سال 740 ه. ق تالیف شده است.
مقبره الشعرا قبلا با نام های حظیره الشعرا، حظیره القضاه و قبرستان سرخاب، معروف و مشهور بوده اما متاسفانه گذشت روزگاران و مهم تر از آن حوادث طبیعی چون سیل و زلزله،  شکل  ظاهری آن را از بین برده و اثری از قبور این بزرگان بر جای نمانده است. لیکن در شهریور ماه 1350 هجری شمسی طرح یاد بود مقبره الشعرا طراحی شده و به تدریج ساخته شد که همکنون این مجموعه فرهنگی پذیرای میهمانان و گردشگران می باشد. در بازدید گروه آنوبانینی این مکان یکی از بهترین نقاط برای استقرار سایت اطلاع رسانی جامع آذربایجان تشخیص داده شده که با مسئولین مربوط نیز گفتگو شد که امید است با راه اندازی آن گردشگری منطقه توسعه یافته و پشتیبانی هایی از توریستهای خارجی و گردشگران علاقه مند کشورمان صورت پذیرد.
معروفترین آرمیدگان مقبره الشعرا به شرح زیر می باشند:
اسدی طوسی، قطران تبریزی، مجیرالدین بیلقانی، خاقانی شیروانی، ظهیرالدین فارابی، شاپور نیشاپوری، شمس الدین سجاسی، ذوالفقار شروانی، همام تبریزی، مانی شیرازی، شکیبی تبریزی و سید محمد حسین شهریار.
*************************************************

موزه قاجارتبریز













موزهٔ قاجار یکی از موزه‌های شهر تبریز است. این موزه در محل خانهٔ امیرنظام گروسی و در محلهٔ ششگلان قرار گرفته‌است. موزهٔ قاجار در سال ۱۳۸۵ خورشیدی پس از مرمت و بازسازی، به‌طور رسمی راه‌اندازی شد.

خانه امیرنظام گروسی که در دوره ناصرالدین شاه و در زمان پیشکاری امیر نظام گروسی و توسط وی ساخته شده‌است در سال ۱۳۷۰ توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری شد با شماره ۱۷۴۹ در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید. پس از مرمت و بازسازی بنا با حفظ ویژگی‌های معماری و شاخص‌های سنتی بنا به عنوان موزه قاجار مورد استفاده قرار گرفت. این موزه در نزدیکی مقبره الشعرا تبریز که مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر نامی از جمله شهریار، قطران، اسدی طوسی، فاریابی و ثقةالاسلام است قرار دارد.[۱]
***************************************************

مرقدمطهرسیدحمزه بن موسی بن جعفرع






بقعه سید حمزه

در محله سرخاب در ثقه الاسلام قرار دارد . از این بنا باقی مانده است صحن نسبتاَ وسیع آن است. عمارت مقبره مرکب از یک کفش کن ، یک دهلیز و یک اتاق کوچک مسجد گونه ای است.
تعمیرات اساسی در ۱۲۷۹ ه.ق در زمان ناصرالدین شاه انجام یافته است. از سنگ های حجاری شده آن طاق مرمرین در ورودی بقعه را که در زمان صفویه کنده شده می توان نام برد. تاریخ بنای اولین بقعه به سال ۷۱۴ ه.ق می رسد . سید حمزه به شانزده واسطه نسلش به حضرت موسی ابن جعفر می رسد.


********************************************************

بازارسرپوشیده وقدیمی تبریز





****************************************************

گندم زارهای هشترود





نظرات 2 + ارسال نظر

سلام دوست عزیز.
همیشه به سفر.
عکس های زیبا و جالبی گرفته ای.

z.havayi 7 تیر 1392 ساعت 14:13

سلام دوست عزیز
من یه معلم کودکان استثنایی هستم ( بچه های ناشنوا)
سایت بسیار خوب و کارایی دارید خوشحالم که بهش سر زدم از مطالبتون هم کمال استفاده رو بردم .
موفق باشین

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد